Balatonfenyfes látnivalók

Balatonfenyves a Balaton dél-nyugati végében, a csodálatos bereki táj által körülölelt csendes, nyugodt nyaralóhely. Igen hosszú (1 km-es kiépített) nagy szabad-strandja, sekély vízpartja, a jó levegő és a nyugodt légkör miatt a kisgyermekes családok és a pihenni vágyó vendégek ideális nyaralóhelye. Szemben az északi parton Badacsony és Szigliget látképe tárul elénk. A nagy szabad-strand mellett további két kisebb kiépített, kulturált szabad-strand és játszóterek várják a kicsiket. Az önfeledt fürdőzésen kívül azonban további programokkal is színesíthető az itt töltött nyaralás:

A balatonfenyvesi kisvasút

Balatonfenyves egyik érdekessége, nevezetessége a keskeny nyomtávú kisvasút, amely Fenyvesről indulva a Nagyberek belsejébe viszi a látogatókat és kalauzolja kicsiket és nagyokat az egyedülálló flórával és faunával rendelkező bereki tájon, többek között a Fehérvízi-láp érintetlen területén, ahol 123 madárfaj és számos madárritkaság él. A kisvasút végállomása a híres csisztapusztai gyógyfürdő.
A fenyvesi kisvasútról további információk itt:

Vitorláskikötő, vitorlásbérlés

2016 májusban nyílt meg a Balaton legnagyobb kikötője Fenyvesen, ahol a klasszikus szolgáltatások (teljes körű hajótárolás és szervizelés)  mellett innovatív szolgáltatásokkal is várják a vendégeket. Az élménykikötőben vitorlásbérlésre, vitorlásoktatásra és kerékpárbérlésre is van lehetőség. A kicsiket modern játszótér, a nagyobbakat élménypince (jó borok, bowling, darts és billiárd) várja.

Fedett lovarda, tereplovaglás

Balatonfenyvesen található a Balaton-part egyetlen nagy fedett lovardája, ahol még nemzetközi lovasversenyeket is szoktak tartani. Itt nemcsak száron történő lovaglásra, hanem tereplovaglásra és lovas kocsikázásra is lehetőség nyílik.

Go-kart pálya

Az M7-es autópálya lehajtójától nem messze egy go-kart pálya is üzemel a nagyobbacska gyerekek és a játékosabb lelkületű felnőttek nagy örömére!